Za pár dní tu máme Velikonoce. Bohužel opět v karanténních opatřeních, ovšem i tak si ji můžeme udělat příjemnou. Odpočívat při pohádkách na gauči a vychutnávat si napečené dobroty.
Mlsat můžeme i zdravě, proto vám přinášíme recept na tradiční velikonoční moučník, který nemůže chybět v mnoha domácnostech. Řeč je o beránku.
Tento rok si pochutnejte bez výčitek na jeho zdravější verzi. Upečte si mrkvového beránka.
Ingredience:
Postup:
- Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a pokapeme šťávou z citronu. Přidat můžeme i trochu nastrouhaného jablíčka bez slupky.
- Smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Pokud jsme použili trochu jablíčka, můžeme přidat i 1-2 čajové lžičky skořice. Záleží od naší chutě.
- Ořechy si namlít na mlýnku. Použijeme jeden druh nebo můžeme smíchat více druhů. Opět záleží jen od našich preferencí.
- Vajíčka s medem vyšleháme do pěny.
- K vyšlehaného vajíčkům přidáme Mukovi směs a postupně zapracujeme i zbylé ingredience jako mrkev, ořechy, sušené ovoce, jogurt, olej. Vše důkladně promícháme. Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, můžete přidat ještě trochu špaldové mouky.
- Formu na beránka vymažeme olejem.
- Troubu si předehřejeme na 180 ° C.
- Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v troubě 40 minut.
Beránka můžete ozdobit nebo podávat bez zdobení. Je to jen na vás.
Zvyknete i vy připravovat tuto velikonoční dobrotu? Sdílejte s námi fotky vašich velikonočních beránků na sociálních sítích a nezapomeňte přidat #naureus.