Tamari sójová omáčka 500 ml
Parametry produktu
Popis
Tamari sójová omáčka 500 ml
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
- neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
- vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku
- není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
dresink na salát s citronem
recept je popsán zde
gratinovaná plněná cuketa
salát z avokáda a bílé ředkve
zálivka s kešu
lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
dresink na salát
smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
jednoduchý dresink na salát
smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
restovaná hlíva úsřičná
hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
marinády na zeleninu, maso i ryby
tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C.
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
Tuky: 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bílkoviny: 9,8 g
Sůl: 14,73 g
Návod k přípravě: K dochucení pokrmů.
Krajina původu: Česká republika
Obsahuje
sójaProč naureus.cz:
- Získejte cashback z každé objednávky
- Profesionální poradenství
- Skladem více než 20 000 produktů
- Cena dopravy od 79 kč
- Jsme specialisti na kosmetiku a výživové doplňky
- Důkladně a důsledně vybíráme sortiment.
- Produkty, které jsou skladem odesíláme v den objednávky. (objednávka do 14:00 hod. v pracovní dny).
- Produkty "do 2 dnů" jsou objednané a budou do dvou dnů na našem skadě.
- Záleží nám na Vaší spokojenosti.
Hodnocení zložení
Složení
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny
sója
Anonymný 28.11.2019, 06:32
0
0
Martina 21.02.2021, 23:08
0
0
Anonymný 29.03.2021, 08:20
0
0
Anonymný 18.01.2022, 14:57
0
0