Chcete žít déle a zdravěji? Dopřejte si hrst ořechů každý den, jako prevenci před nemocemi
Hrst ořechů každý den podpoří funkci cév
Ořechy jsou zdrojem tuků, minerálních látek, vitamínů, bílkovin či aminokyseliny Arginin, která je účinným nakopávač funkce cév. Pomáhá jejich zprůchodnění, čímž předchází jejich ucpání vedoucímu k mrtvici nebo infarktu.
Mozek pracující na plné obrátky
Víte o tom, že je rozdíl mezi tuky a tuky? Tuky nacházející se v ořechách patří mezi jejich zdravější variantu. Jsou tvořeny omega 3 mastnými kyselinami, které kromě fungování kardiovaskulárního systému podporují správnou práci mozku.
Zlepšují trávení
Žít déle a zdravěji vyžaduje správné stravování a trávení. Díky vláknině ořechy podporují trávení, snižují cholesterol a kontrolují hladinu cukru. Ne nadarmo jsou přece ořechy obsaženy v upravených jídelníčcích, držících váhu pod kontrolou.
Vlašské ořechy, arašídy, mandle ...
Ořechy se těší pestré škále druhů, z nichž jsou nejpopulárnější vlašské. Ty lze rostou iu vás doma na zahradě a ze všech obsahují nejvíce omega 3 mastných kyselin. Železo, vápník, zinek, zda draslík jsou tělu prospěšné složky, které také nejsou ze všech stavebních prvků vlašských ořechů k zahození.
Mandle jsou bohaté na vápník, arašídy obsahují 25% bílkovin, kešu betakarotén a lískové například nejvíce vitamínu E.
Dopřejte si denní dávku ořechů buď v jejich surové podobě, jako součást ranní ovesné kaše nebo ve formě cereálních tyčinek, či ořechového müsli.