Přírodní šťávy, které posílí Vaše zdraví
Když v dnešní době chcete žít zdravým životním stylem, zaměřte se hlavně na to, jaký druh stravy si zvolíte. K zdravé stravě neodmyslitelně patří i pitný režim. Mnozí odborníci samozřejmě doporučují pít hodně vody. No jsou i takoví lidé, kteří si prostě sladké nápoje nevědí odpustit. Na trhu však dnes můžete najít firmu, nabízející opravdu zdravý pitný režim - společnost EkoMedica, zabývající se prodejem čistých přírodních šťáv.
Nejen zdravé šťávy
Pokud jste o ní ještě neslyšeli, tak pozorně čtěte můj dnešní blog. Je věnován hlavně těm, které jsem již zmiňovala v úvodu. Když si nevíte odpustit jednou za čas i sladký nápoj, sáhněte po 100% přírodních šťávách. Nejenže budete mít pocit sladké chuti v ústech, ale jejich pití bude i výrazně přispívat vašemu zdraví.
Firma EkoMedica nabízí produkty vycházející z přírody. Pěstují rostliny po celém světě na speciálně vybraných polích nebo rostou v džungli při Amazonce, kde jsou sbírány a okamžitě zpracovány. Od začátku jejich existence se snaží spojovat zkušenosti získané z dlouhodobé tradice přírodní medicíny a nejnovější technologie či úspěchy moderní vědy. Jejich úkolem je přinést zákazníkům produkty, které jsou pro lidský organismus maximálně šetrné a vstřebatelné bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Všechny šťávy, které vám dnes trochu přiblížím, jsou vyráběny podle nejpřísnějších kritérií podle vlastních receptur. Kromě přírodních šťáv nabízí značka i oleje či produkty v kapslích.
Šťávy EkoMedica neobsahují žádné konzervační látky, jsou bez přidání jakýchkoliv barviv a cukru. Jsou vyráběny technologií šetrné pasterizace, a tak umožňují zachovat vlastnosti aktivních rostlinných složek a vysokou úroveň neutrálních vitamínů.
Vlastnosti šťáv EkoMedica:
- navracejí přirozenou sílu a vitalitu,
- jsou čistě přírodní - bez přidání konzervantů a cukrů,
- vycházejí z vědy - ve spolupráci nejnovějších technologií a vědy,
- jsou vyráběny v souladu s medicínou - tj na základě osvědčení přírodní medicíny,
- obnovují rovnováhu organismu a posilují, chrání vaši imunitu,
- jsou vyráběny podle vlastnej receptury podle nejpřísnějších pravidel.
Šťávy můžete užívat samostatně jako přírodní doplněk stravy nebo je můžete nebojí kombinace koktejlů, smothie či obohatit si váš jídelníček. Tuto širokou škálu zdravých přírodních šťáv nabízí samozřejmě i náš obchod Naureus. U nás můžete najít například šťávy z: maliny, kopřivy, aloe vera, granátového jablka, šipky atd. Každá z nich má své specifické účinky. Jejich nutriční hodnota je také velmi bohatá. Obsahují minerály včetně stopových prvků, bílkoviny, vitamíny, enzymy, organické kyseliny a další biologicky aktivní látky, které přispívají k upevnění vašeho zdraví. Vše, co je přírodní a zdravé, nabízí i naše firma Naureus.
V Naureuse najdete tyto šťávy:
Šťáva noni
Noni má antibakteriální účinky, předchozí infekcím. Může také usnadnit jejich léčbu. Aktivní látky z noni ničí bakterie z potravy, kdoré způsobují infekce a otravy. Studie potrvrdili, že je účinná i na bakterie tuberkulózy a doplňuje i léčbu krevního tlaku. Obsahuje látky, které ničí kvasinky ve střevech, látky, které působí antibakteriálně a dokonce i proti nádorům a vředům. Díky látce xeronin může noni pozitivně ovlivňovat metabolismus endorfinu, známého jako hormon dobré nálady. Dále bylo prokázáno, že výtažky z noni stimulují aktivitu T-lymfocytů, které jsou zodpovědné za buněčnou imunitu a podílejí se na celkové zdatnosti imunitního systému. T-lymfocyty zabíjejí antigeny, tedy látky, které jsou tělu cizí.
Šťáva aronie
Plody aronie obsahují množství různých vitamínů, díky kterým je aronie známá jako vitamínová bomba. Kromě nich má taky antibakteriální látky, pomocí kterých se plody arónie tak rychle nekazí. aronie pomáhá snižovat vysoký krevní i oční tlak, pomáhá při křečových žilách a příznivě působí na pružnost cév. To však není všechno. Extrakt plodů z aronie má i protizánětlivé účinky, pomáhá při revmatismu a harmonizuje štítnou žlázu. Jako léčivo je aronie vhodná i pro děti a protože jde
o přírodní plody, nebije se s léky.Šťáva granátové jablko
Granátová jablka obsahují vitamíny B, C a E. V jednom středně velkém plodu granátového jablka (asi 150 gramů dužiny) je 6 mg vitaminu C, 0,55 mg vitaminu E, asi 6 mikrogramů kyseliny listové a 0,1 mg pyridoxinu. Zajímavý je poměrně vysoký obsah mědi (0,07 mg), která je důležitá pro tvorbu červených krvinek. Vysoký obsah draslíku (260 mg) je výhodný při arteriální hypertenzi. Taniny svým stahujícím a protizánětlivým účinkem působí hojivě na podrážděný trávicí systém. To nejlepší a nejsilnější v granátových jablkách jsou však antioxidanty, zejména ze skupiny flavonoidů. Kromě protirakovinného a antiaterosklerotické působení jsou prospěšné i při křečových žilách nebo hemoroidech.
šťáva acerola
Acerola také známá jako Barbados třešeň, patří mezi lídry ovoce s obsahem vitamínu C, který je 30x vyšší než v citrónu. Obsahuje vitaminy A, B6, bioflavonoidy a minerály jako fosfor, draslík, železo, vápník a hořčík. Obsažený vitamin C má antioxidační účinky, zvyšuje obranyschopnost organismu, snižuje pocit únavy, pomáhá při růstu a regeneraci tkání a podporuje zdravý stav dásní. Snižuje riziko nádorů, srdečních a cévních onemocnění a hraje rozhodující úlohu v aktivitě mnoha důležitých enzymů. Dodává organismu energii a odstraňuje pocit únavy. Napomáhá vstřebávání účinných látek polysacharidů přes trávicí systém a tak předchází diabetické retinopatii.
šťáva šipka
Šipky jsou díky obsahu vitamínu C vynikajícím antioxidantem, tedy nás chrání před volnými radikály a zpomalují stárnutí, chrání i před nachlazením, a tedy podporují celý imunitní systém, také trávení, pročišťují játra i ledviny, odbourávají stres, urychlují hojení ran i zlomenin, zkracují dobu rekonvalescence , mají antibakteriální účinky, regenerují celý organismus, zmírňují únavu. Mají antidepresivně, antibakteriální, protizánětlivé a pročišťující účinky.
Šťáva ostropestřec mariánskýPlody ostropestřce jsou často používány pro výrobu bylinných čajů a oleje nebo můžeme získat produkt ve formě nápoje. Účinnými látkami z ostropestřce mariánského jsou tři izomery patřící do skupiny flavolignanov, nazývající se Sylimarin, jsou to: silybinin (50%), silychristin (25%). Kromě toho rostlina obsahuje mnoho jiných složek: quercetin, apigenin, taxifolin, vitamíny C, K, fytosteroly, třísloviny, kyselinu linolovou a minerály. Přibližně 20-30% z rostliny tvoří proteiny a rostlinné oleje. Silymarin má antioxidační vlastnosti, podporuje funkci trávení, podporuje játra, reguluje metabolismus lipidů, má příznivý vliv na střeva.
zdroj: freepik.com
vaše BioBlogerka
Nikoleta Stikičová
Naureus